Ετικέτες

, , , ,


 – «Πάμε να φύγουμε»
 – «Δεν μπορούμε»
 – «Γιατί; »
 – «Περιμένουμε τον Γκοντό»
 – «Α, ναι»

EnAttendantGodot_P_2442989b

En Attendant Godot

Βαλτωνοντας στην αναμονη

Σήμερα είναι η μέρα του χορού. Αυτού που η κίνησή μου, η ανάλαφρη κίνησή μου, δεν σημαίνει απολύτως τίποτε για την μετακίνηση του κόσμου. Όσοι με βλέπουν, είναι αμετακίνητοι. Όσοι κινούνται δεν με βλέπουν. Δεν επιρρεάζω τις συνήθειες αυτού του κόσμου. Η σταθερά του νου και η αεργία του δεν έχουν πτυχές, δεν παραδρομούν. Κι αυτές οι πιρουέτες, οι ακροβασίες στις εναλλαγές του ρυθμού, η αδιάλειπτη ισσόρόπηση στα ακροδάκτυλα, που με δυσκολεύει τόσο, δεν σημαίνουν τίποτα για σένα. Πόσο μικραίνει ο χώρος, πόσο περιορίζονται τα βήματα; Όταν αυτά δεν συναντούν τα βήματα του άλλου. Όταν δεν προσφέρονται για να διαγράψεις μια κοινή πορεία. Η διαδρομή της είναι τα σημεία της, αποσπάσματα τόπων για να υπάρξει ο χρόνος, η αιωνιότητα της σχέσης. Μια γέφυρα όπου το «μαζί» περνάει στο διαχρονικό ..

Αυτό δε που είναι απογοητευτικά σταθερό στην επανάληψή του, είναι η ανατολή του ήλιου. Όσο κι αν κοιτά κανείς τον ήλιο, όσο κι αν προσπαθεί να τον πείσει να μην δύσει, εκείνο κάνει πάντα το δικό του. Είναι η δική του σταθερά.

Ποιος ορίζοντας μπορεί να χαρισθεί ως θέα στα μάτια των απελπισμένων;

Αν αδυνατούμε να απαντήσουμε, τότε οφείλουμε ή να επινοήσουμε μια απάντηση ή έναν ορίζοντα.

*

waiting-for-godot-peeter-vissak


« ΠΟΤΖΟ: …

           Τί το τόσο περίεργο έχει; Για ουρανός; Είναι αχνός και φωτεινός όπως όλοι οι ουρανοί αυτή την ώρα. Σ’αυτά τα πλάτη της γης. Όταν ο καιρός είναι καλός. Πρίν από μια ώρα πάνω-κάτω αφού μας κατέκλυσε από ας πούμε απ’τις δέκα το πρωί με ακατάπαυστους χείμαρους ερυθρόλευκου φωτός, άρχισε να χάνει την εκτυφλωτική λάμψη του, να γίνεται χλωμός και πιο χλωμός, και λίγο πιο χλωμός, κι ακόμη πιο χλωμός, μέχρις ότου τσακ! τέρμα! έμεινε εκεί. Πλην όμως, πίσω απ’ αυτό το απαλό και γαλήνιο πέπλο, το σκοτάδι έχει αρχίσει να καλπάζει και θα ΄ρθει τελικά να μας πλακώσει πάφ! έτσι! εκεί που δεν θα το περιμένουμε. Έτσι έχουνε τα πράματα σ΄ αυτή την πουτάνα τη γη.»
«Περιμένοντας τον Γκοντό» S.B.


Κείμενο:©K.K(Carina)

Advertisements