Ετικέτες

, , , , ,

*

*

Κατάθλιψη και αυτοκτονίες

Το βίντεο είναι μια συνέντευξη του νευρολόγου, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Νευροφυσιολογίας, κ. Θεόδωρου Κωνσταντινίδη για τηλεοπτικό κανάλι της Κορίνθου με αφορμή την αυτοκτονία του Δ. Χριστούλα, όπου πολλοί έσπευσαν να την αποδώσουν σε κατάθλιψη, κάτι όμως που δεν επικράτησε στην κοινή γνώμη.

Σαν σήμερα 4/4/2012 ο Δημήτρης Χριστούλας, διαμαρτυρόμενος για την ελληνική κρίση χρέους που Έλληνας συνταξιούχος, δημοσίως στην πλατεία Συντάγματος, αυτοπυροβολήθηκε δίνοντας έτσι τέρμα στη ζωή του .

*

Το σημείωμα του 77χρονου Δημήτρη Χριστούλα πριν την αυτοκτονία στο Σύνταγμα

Το σημείωμα του 77χρονου Δημήτρη Χριστούλα πριν την αυτοκτονία στο Σύνταγμα

_

Ο Δημήτρης Χριστούλας (1935-2012) ήταν Έλληνας συνταξιούχος, ο οποίος δημοσίως έδωσε τέρμα στη ζωή του διαμαρτυρόμενος για την ελληνική κρίση χρέους.

Γεννήθηκε το 1935 και ήταν φαρμακοποιός το επάγγελμα. Όπως έγινε γνωστό από μαρτυρίες της κόρης του αλλά και γειτόνων, ο Δημήτρης Χριστούλας ήταν έντονα πολιτικοποιημένο άτομο, με ενεργή συμμετοχή σε όλες τις λαϊκές διεκδικήσεις των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν άνθρωπος πράος, καλλιεργημένος, ευγενής. Αυτοκτόνησε στις 4 Απριλίου 2012 στην Πλατεία Συντάγματος με πιστόλι. Ο θάνατός του προκάλεσε αυθόρμητη συρροή ανθρώπων που ήρθαν για να τοποθετήσουν άνθη και σημειώματα στον τόπο όπου πέθανε. Τη νύχτα της 4ης Απριλίου ακολούθησαν συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις με αποχώρηση των Ευζώνων, ενώ μια μέρα αργότερα συνεχίζονταν οι μικροεμπλοκές. Η πολιτική κηδεία του έγινε στις 7 Απριλίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η σορός του, όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία, μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί.

Τα παραπάνω συντείνουν στο συμπέρασμα ότι προέβη στο απονενοημένο του αυτό διάβημα με στόχο να αφυπνίσει την κοινή γνώμη, όπως άλλωστε αναφέρει ο ίδιος στο σημείωμα που βρέθηκε πάνω του, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας με ευθύνη της κόρης του. Πολλοί έσπευσαν μάλιστα, μεταξύ των οποίων και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, η οποία τον γνώριζε και προσωπικά να χαρακτηρίσουν την πράξη του βαθύτατα πολιτική ενέργεια και να παρομοιάσουν την περίπτωσή του με εκείνη του φοιτητή Κ. Γεωργάκη, που αυτοπυρπολήθηκε στην πλατεία της Γένοβας, αντιδρώντας στην Χούντα των Συνταγματαρχών.

Στον αντίποδα, ατυχείς χαρακτηρίσθηκαν οι δηλώσεις για το θέμα της αυτοκτονίας του συνταξιούχου, στις οποίες προέβησαν κυβερνητικοί παράγοντες, όπως ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Πάνος Μπεγλίτης.

Πηγή:βικιπαιδεια

__

«Στον τόπο αυτοθυσίας του Δημήτρη Χριστούλα» είναι το σχόλιο που συνοδεύει αυτή τη φωτογραφία, την οποία η κα. Σοφία Σακοράφα δημοσίευσε στο προσωπικό προφίλ που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για να τιμήσει τον Δ.Χριστούλα τον οποίο και γνώριζε προσωπικά.

Η κυρίες Κωνσταντοπούλου και Σακοράφα βρέθηκαν σήμερα στο σημείο όπου άφηνε τη ζωή του ο Δ. Χριστούλας διαμαρτυρόμενος για την εγκληματική οικονομική κρίση.

Η κυρίες Ζωή Κωνσταντοπούλου και Σοφία Σακοράφα, απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη του Δ. Χριστούλα καθώς βρέθηκαν σήμερα 4/4/2015, στο σημείο όπου πριν δύο χρόνια, άφηνε τη ζωή του διαμαρτυρόμενος για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στο όνομα της οικονομικής κρίσης, και αρνούμενος να καταρρακωθεί η ύπαρξη και η αξιοπρέπειά του.

Επιμέλεια κειμένου Carina- ΚΚ

*

Advertisements