Ετικέτες

, , , ,

 
AP Photo by Lefteris PitarakisΠερίπου 538 παιδιά σκοτώθηκαν και 3.370 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα 
της Γάζαςκατά τη διάρκεια του πολέμου των 50 ημερών μεταξύ των ισ-
ραηλινών στρατευμάτων και των μαχητών της Χαμάς 
(AP Photo by Lefteris Pitarakis)

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τουλάχιστον 15 εκατ. παιδιά έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις που μαίνονται στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στο Ιράκ, στο Νότιο Σουδάν, στη Συρία, στην Ουκρανία και στα Παλαιστινιακά Εδάφη. Αυτός ήταν ο λόγος που η UNICEF ανακήρυξε το 2014 ως μια καταστροφική χρονιά για τα παιδιά.

«Παγκοσμίως περίπου 230 εκατ. παιδιά ζουν σε χώρες και περιοχές όπου μαίνονται ένοπλες συγκρούσεις», δηλώνει ο εκτελεστικός διευθυντής της UNICEF Άντονι Λέικ. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές από τις κρίσεις που συγκλονίζουν περιοχές σε όλο τον κόσμο γρήγορα ξεχνιούνται ή δεν προβάλλονται στα μέσα ενημέρωσης. «Όπως για παράδειγμα εκείνες στο Αφγανιστάν, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στη Νιγηρία, στο Πακιστάν, στη Σομαλία, στο Σουδάν και στην Υεμένη», είπε χαρακτηριστικά.
UNICEF: Ποτέ στην πρόσφατη ιστορία τόσο πολλά παιδιά δεν έχουν υποστεί τέτοια ανείπωτη βία.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Ταμείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον τελευταίο χρόνο παιδιά έχουν σκοτωθεί ενώ μελετούσαν στην τάξη τους και ενώ κοιμούνταν στα κρεβάτια τους· παιδιά έχουν μείνει ορφανά, έχουν πέσει θύματα απαγωγών, έχουν βασανιστεί, έχουν στρατολογηθεί, έχουν βιαστεί, ή ακόμα έχουν πουληθεί ως σκλάβοι. Στις δε περιπτώσεις των χωρών που έχουν να αντιμετωπίσουν τη φονική επιδημία του Έμπολα, όπως στη Δυτική Αφρική, τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, περίπου 5 εκατ. παιδιά δεν μπορούν να πάνε πια στο σχολείο.

«Η βία και τα σωματικά ή ψυχικά τραύματα προκαλούν περισσότερα από το να βλάπτουν ατομικά κάθε παιδί – υπονομεύουν την ισχύ των κοινωνιών», τόνισε ο Άντονι Λέικ.

Πηγή: PontosNews

__

Foto EFE- Oliver Weiken)

Foto EFE- Oliver Weiken

 

__

Advertisements