Ιδεολογική (α)συνέπεια…

Ετικέτες

, , , ,

_

Το παρακάτω άρθρο, που αναδεικνύει τον τρόπο όπου οι τράπεζες Eurobank και Εθνική, καπηλεύτηκαν τις περιουσίες των μικροεπενδυτών και φορολογουμένων προς όφελός τους, σε μια περίοδο μάλιστα όπου η επιβίωση γίνεται αγώνας, γεμίζοντας τους πολίτες με ανασφάλεια για το μέλλον. Η είδηση αυτή αναμεταδόθηκε τόσο μέσω της τηλεοπτικής και έντυπης πληροφόρησης, και φιλοξενήθηκε και σε δημοφιλή ιστολόγια, ανάμεσα σε αυτά και στης «ΑΥΓΗΣ», ιστολόγιο με αριστερή ταυτότητα καθώς σε αυτό εκφράζονται οι πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την ιδεολογία του κόμματος, οι τράπεζες είναι μέρος του κεντρικού μωσαϊκού που συνθέτει την πολιτική της καπιταλιστικής επίθεσης, δια της οποίας τα λόμπι των «ιεροεξεταστών» της Ευρώπης, καταδικάζουν τους λαούς στη δυστυχία. Οι αντικαπιτλιστικές, αντιμνημονιακές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τίθενται όμως, υπό αμφισβήτιση ως προς την  συνέπειά τους, καθώς  συμπράττει με την μία εξ αυτών τράπεζα, την Eurobank, στο επίπεδο της προώθησής της και των προϊόντων της, μέσω διαφήμισης που φιλοξενεί εδώ και μήνες στο ιστολόγιο της ΑΥΓΗΣ.


Το συγκεκριμένο άρθρο της «ΑΥΓΗΣ»

«Colpo grosso» με Εθνική και Eurobank

Σε… περίεργες κινήσεις οι οποίες ζημιώνουν τόσο τους φορολογουμένους όσο και τους μικροεπενδυτές προχώρησαν οι διοικήσεις τόσο της Eurobankόσο και της Εθνικής τράπεζας, στο πλαίσιο των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποίησαν, τουλάχιστον όπως αναφέρουν έγκυροι οικονομικοί αναλυτές, αλλά καταμαρτυρούν και τα στοιχεία. Την ίδια ώρα πραγματοποιούταν «πανηγύρι» στο Χ.Α., με ωφελημένους τα ξένα funds, ενώ όλα τα παραπάνω έχουν συντελεστεί υπό την ανοχή και συμμετοχή της κυβέρνησης.

Δίνονται… απλόχερα σε funds ενόσω ζημιώνονται
Δημόσιο, φορολογούμενοι και μικροεπενδυτές

Η συνέχεια του άρθρου>>> Η ΑΥΓΗ

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το ιστολόγιο της «ΑΥΓΗΣ» και δείχνουν το διαφημιστικό περί ου ο λόγος.

1112

Επίσης προσθέτω σήμερα 12/11/2015 και φωτό από σημερινή διαφήμιση. Αυτή τη φορά διαφημίζει την Τράπεζα Πειραιώς.

jhpoh

Ποια λοιπόν συνέπεια υπάρχει και κατά ποιον τρόπο, όταν ένα ιστολογίο, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κόμματος αριστερής πολιτικής ιδεολογίας και αντικαπιταλιστικών προτάσεων, στηρίζει και προωθεί δια των διαφημιστικών επιλογών της, έναν από τους πυλώνες του καπιταλισμού, τις τράπεζες;

__

Από Carina

_

Σχόλια/Συζητήσεις

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s