Ετικέτες

, , ,

__

Πορεια στα χαμενα

Αυτό που μετέχει στην αναβίωση του αισθήματος της απώλειας είναι η εικόνα/-νες μιας μετάλλαξης. Όταν το αντικείμενο επιδέχεται οριστικών αλλαγών, μεταβολών, τότε το αποτέλεσμά του είναι μη αναγώγιμο. Η μετάλλαξη δημιουργεί κάτι νέο αποκόπτωντας το παλιό από το μεταμορφούμενο.

Η μεταμόφωση είναι η αποκάλυψη της ύπαρξης του συγκεκαλυμμένου που δύναται να κάνει αναφορά στο αρχέτυπο, στην πηγή, καθώς δεν χάνονται τα αναφορικά της στοιχεία. Το παρελθόν επιμένει να «διαβιεί» στο παρόν, είναι η χρονική δάσυνση, χωρικής διαμονής. Το πληγωμένο «εγώ» μιας πόλης που την καθιστά δεκτική στην αλλοτρίωσή της, συνεργαζόμενη με τους σκαπανείς της.

        Ίχνη που απομονώνουν στιγμές, εικόνες, 
       αναβιώνουν τρόπους ζωής και συναισθήματα. 
              Μέθεξη. 
             Το ανακύπτον
        αφήνει την αίσθηση του διαχρονικού, 
             του αθάνατου.

Ωστόσο αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις μεταμορφώσεις είναι το απωλεσθέν, η καταγωγική κοινοτοπία και μετωνυμία στη συνέχεια των χαμένων σημείων. Η απουσία που δηλώνει την παρουσία του νέου. Στη μετάλλαξη   η απώλεια δεν ανακαλύπτεται· είναι το κενό που δεν καλύπτεται. Είναι πλέον η επιβεβλημένη ενικότητα του τοπίου της. Η αναφορά είναι τυπική, οριοθετημένη στις μνήμες και τα στοιχεία. Πώς να διαπιστώσεις και στη συνέχεια να διατυπώσεις το πραγματικό μιας ανύπαρκτης πραγατικότητας;

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε μέσα από μια διαδοχή εικόνων, την πορεία στη μεταμόρφωση/μετάλλαξη, μέσα σε ένα μουσικό περιβάλλον, επικού χαρακτήρα.

©Κ.Κ-Carina

__

Advertisements