Ετικέτες

, , , , , , , ,

athensathenabirth

Θεϊκης σοφιας σχεδιο;

Ποιο το νόημα της επιλογής του ονόματος «Αθηνά»στο σχέδιο; Πιθανόν θέλει να υπονοήσει ότι μόνο η θεά της σοφίας, Αθηνά, είναι δυνατό να επινοήσει σχέδιο, ικανό να αναδιαρθώσει την παιδεία και να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες φοίτησης και εκπαίδευσης των νέων στη χώρας μας – σε μια περίοδο όπου η καθημερινή οικονομική πραγματικότητα συγκροτείται στο πεδίο της διαλυσής της – όπως αυτό που πρόκειται να εφαρμόσει το Υπ.Παιδείας, επί της ουσίας, τον «επιθανάτιο βρόγχο» μιας κοινωνίας που παραπέει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Σ’ αυτή την περίπτωση, μάλον κάποιο λάθος έχει γίνει.Ίσως το «σχέδιο Λίτσα…Νίτσα…Τάκης…Μάκης» δηλώνει καλύτερα το πνεύμα και το σκοπό του σχεδίου.

Κι ενώ,λοιπόν, για τον υπουργό Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο, του είχε γίνει αφόρητος πονοκέφαλος, τα θέματα της παιδείας, για τα οποία δεχόταν έντονες πιέσεις προκειμένου να γίνουν μεταρρυθμίσεις, «θεία φώτιση», διέτρεξ τους λαβύρινθους του μυαλού  του, και ανακάλυψε την οδό, μιας θαρραλέας μεταρρύθμισης. Έτσι έδωσε εντολή να δοθεί , το εναρκτήριο λάκτισμα, ένα δυνατό σφυροκόπημα στη κεφαλή της παιδείας, που θα παρέλυε τον κεντρικό μηχανισμό λειτουργίας, τον εγκέφαλο παραγωγής ιδεών.

Ως Ήφαιστος η Τρόικα, δίνει την επιτακτική εντολή, ένα ισχυρό σφυροκόπημα στο κεντρικό νευρικό σύστημα μιας χώρας, και έτσι επέρχεται η λύτρωση και σταματά ο αφόρητος πονοκέφαλος του υπουργού. Ως απότέλεσμα μιας νηφάλιας, πλέον, στάσης απέναντι στα καθημερινά προβλήματα, ο υπουργός γεννά την ιδέα του σχεδίου » Ἁθηνά».

Ακολουθεί «σεισμός», με συνέπειες τέτοιες, που θα συζητούν για χρόνια οι πολίτες της χώρας μας. Το θωρακοφόρο σχέδιο «Αθηνά» τόσο οργανωμένο όσο και αποτρόπαιο, οικοδομήθηκε στην αντίφαση, στο αταίριαστο.

Το σχέδιο «Αθηνά» είναι το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Επιδιώκει να αντιμετωπίσει, με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις, παθογένειες και στρεβλώσεις των τελευταίων 20 ετών.

Όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος, καθηγητές και φοιτητές, θα ξεκινήσει, από την πρώτη στιγμή, κινητοποίησεις με πορείες, διαμαρτυρίες, ενάντια στο εκπαιδευτικό τερατούργημα ελπίζοντας για το καλύτερο.

Εδώ το σχέδιο «Αθηνά « όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπ.Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Επικαιροποιημενο.

__

Υποθεση ολων των κομματων το σχεδιο «Αθηνα»

                 Συνέντευξη του  υπουργού Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου,
                                     στο ΒΗΜΑ της Κυριακής 3/2/2013
 

__

Επικινδυνες Παρενεργειες του Σχεδιου  «ΑΘΗΝΑ»

Οι σκοπιανοί θέλουν να ιδρύσουν… παράρτημα πανεπιστημίου στην Έδεσσα;

Σύμφωνα με δημοσιεύμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”, η γειτονική ΠΓΔΜ κινείται παρασκηνιακά για την ίδρυση παραρτήματος του Πανεπιστημίου “Κύριλλος και Μεθόδιος” στην Έδεσσα, μόλις μεταφερθεί το τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών της πόλης μας στη Θεσσαλονίκη…
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο θέλει να εκμεταλλευτεί το σχέδιο “Αθηνά , το οποίο καταργεί πολλά τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ ακριτικών πόλεων.
Τονίζει ότι οι ενέργειες των Σκοπιανών είναι ακόμα παρασκηνιακές και το σχέδιο τους στηρίζεται στα διασυνοριακά προγράμματα υπό την σκέπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ήδη το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο συμμετέχει στο πρόγραμμα “Border Crossings ” μαζί με άλλα βαλκανικά ιδρύματα, ενώ το εγχείρημα θα στηρίξει ο γνωστός φιλοσκοπιανός πυρήνας “Ουράνιο Τόξο”, ο οποίος δρα στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Το ίδιο δημοσίευμα τονίζει ότι το Πανεπιστήμιο “Κύριλλος και Μεθόδιος”έχει αγορεύσει σε επίτιμο διδάκτορα των Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος είχε δηλώσει τότε προκλητικά ότι “η Μακεδονία είναι το δέυτερο σπίτι μου”.

Σημειώνει, τέλος, ότι οι φορείς του Νομού Πέλλας, είχαν προ ημερών συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να κάνει δεκτό το αίτημά τους για την παραμονή του τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών :πανεπιστημίου Μακεδονίας στην πόλη της Έδεσσας.

Ππγή : “Εδεσσαϊκή”
τοπική εφημερίδα της Έδεσσας Σάββατο 2/3/2013

Επιμέλεια Carina

Advertisements