Ετικέτες

, , , , , , ,

Ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης,Βαγγέλης Λαμπάκης σε συνάντηση που παραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης, με τον πρέσβη του Καναδά R. Peck, κυριάρχησε το θέμα για τα κοιτάσματα χρυσού στην Αλεξανδρούπολή που θα εκμεταλλευθεί η καναδικών συμφερόντων εταιρία El Dorado Gold…

Ο δήμαρχος εξέφρασε την έντονη αντίθεση του στην επένδυση και τόνισε ότι οι δήμαρχοι της Θράκης «γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις των Αθηνών». Ο πρέσβης παρακολουθούσε αμήχανος την τοποθέτηση του κ. Λαμπάκη και δήλωσε ότι δεν εκπροσωπεί την εταιρεία αλλά την Καναδική κυβέρνηση η οποία εγγυάται,για την σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ευαισθησία της εταιρείας ELDORADO GOLD CORP., μητρικής της Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞ/ΛΗΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ON CAMERA
ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΟ ΠΡΕΣΒΗ

_


Δήμαρχος:
«…Έχουμε μελέτες οι οποίες αποδεικνύουν την απόλυτη καταστροφή και δεν θέλουμε να συζητάμε παραπάνω, κουραστήκαμε. Θέλουμε να μας αφήσετε ήσυχους, να αναπτύξουμε την γεωργία μας, την κτηνοτροφία μας, την αλιεία μας, τον τουρισμό μας, τα δάση μας, για να μπορέσουμε μέσα απ’ αυτό που γνωρίζουμε εμείς, κρατώντας την καθαρότητα του τόπου μας, να προκόψουμε. Αν πραγματικά εκτιμάτε τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα αυτόν τον ευαίσθητο χώρο, αφηστε μας ήσυχους γιατί δεν αντέχουμε άλλο. Και να ξέρετε, για να σας τα πω όλα και να τελειώνω, ότι κι αν ακόμα πάρουν άδεια από την Αθήνα, οι οποίοι είναι σύμμαχοί σας -η Αθήνα είναι μαζί σας -, εάν ακόμα πάρουν άδεια, να ξέρετε ότι, εγώ και οι συμπολίτες μας, θα πάμε εκεί στο Πέραμα, και θα εμποδίζουμε τις μπουλντόζες να σκάψουν τον ιερό χώρο μας.»

Πρέσβης: Ελπίζει, κι ελπίζει πραγματικά, αυτή  εδώ η συνάντηση να’ ναι η αρχή ενός εποικοδομητικού διαλόγου. Πρέπει όμως κι εσείς να καταλάβετε, πως ήδη η κυβέρνηση έχει πει το ναι, έχει εντάξει μάλιστα το έργο στις επενδύσεις fast track, και μάλιστα είτε συμφωνείτε είτε όχι, αυτό αποτελεί γεγονός.

Δήμαρχος: Εάν λοιπόν, η Αθήνα δεν σκέπτεται το συμφέρον και τη ζωή, τη ζωή την ίδια, των θρακιωτών, εδώ στη Θράκη, οι δήμαρχοι της Θράκης, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τις αποφάσεις της Αθήνας και σηκώνουν μπαϊράκι.»
[…]Εσείς θα πάρετε το χρυσό, τους 450 τόνους, κι εμείς θα κρατήσουμε το κυάνιο. Για ποιο λόγο να το κάνουμε αυτό, όταν έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε και θα το κάνουμε. Μπορεί να υπήρξαν κακές πολιτικές, κακές επιλογές, κακοί πολιτικοί στην Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια, αλλά έχουμε κλίμα, έχουμε θάλασσα, έχουμε αλιεία, έχουμε γωργία, έχουμε κτηνοτροφία, έχουμε ήλιο, έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε εκείνους, αληθινά, τους τομείς που μπορούμε. Και όταν κ.πρέσβη, θα υπάρξει η δυνατότητα, να εκμεταλλευτούμε και το χρυσό, γιατί δεν λέμε όχι στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, λέμε ναι, στο νατριούχο άστριο, σ΄ ένα άλλο σωρό πράγματα που υπάρχουν, στο χαλκό, δεν ξέρω εγώ ποιο άλλο…Αλλά σ’ αυτό που χρειάζεται κυάνωση λέμε απόλυτα όχι. Όταν θα συμβεί και θα μπορούμε να το βγάλοουμε το χρυσό ΜΑΣ, εμείς οι Έλληνες, χωρίς κυάνιο, θα το βγάλουμε ΕΜΕΙΣ για ΜΑΣ. Δεν υπάρχει λόγος, τώρα να το δώσουμε σε Σας![…] «

απομαγνητοφώνηση του διαλόγου από Carina
video: dreamtheater1972

__