Ετικέτες

, , , , , ,

Η  ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΑ

Εικόνες και video, που συνόδευαν τα ρεπορτάζ, με τους αγρότες, παραγωγούς, να διανέμουν αφιλοκερδώς 50 τόνους λαχανικών, σήμερα 6 Φεβρουαρίου 2013 στην Αθήνα, έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης, προβλήθηκε από όλα τα κανάλια. Στο ΥπΑν μαζεύτηκε κόσμος, από ανθρώπους που πήγαν για να πάρουν τρόφιμα και να καλύψουν έτσι, προσωρινά τις ανάγκες τους για τροφή. Συνοστισμός, χέρια προτεταμένα, παρακλητικά να προσπαθούν να προλάβουν να πάρουν τα λαχανικά πριν τελειώσουν. Αυτές είναι πρωτόγνωρες σκηνές, οι οποίες βέβαια δηλώνουν την φτώχεια στην οποία περιήλθε η ελληνική κοινωνία και φυσικά, επιβεβαιώνουν ότι η χώρα δεν βρίσκεται σε καμία φάση ανάπτυξης ή ανάκαμψης, όπως βγαίνουν και δηλώνουν αναίσχυντα, οι υπουργοί , υφυπουργοί, βουλευτές, φιλόδοξοι παρατρεχάμενοι, για τους οποίους είναι πολύ εύκολο να ποδοπατήσουν αξιοπρέπειες και ζωές για να προλάβουν να προπορευτούν από τους ανταγωνιστές φιλόδοξους επίσης, και να συνοστίζονται έξω από υπουργείο ζητιανεύοντας μία καρέκλα ή ένα «ξεροκόμματο» από τα φιλέτα των τεράστιων κεφαλαίων, πάνω στα ακρωτηριασμένα σώματα των πολιτών και των λαών.

Για «εικόνες ντροπής» σχολίαζαν οι δημοσιογράφοι, μόνο που δεν γνώριζαν ότι ο κόσμος αυτές τις έβλεπε στα προσωπά τους.

» Γιατί δεν τους βάζουν σε μία σειρά;»  αναρωτιόντουσαν..

Μα επίτέλους, με ποιο δικαίωμα τα ζώα οι δημοσιογράφοι, δείχνουν και ξαναδείχνουν στις τηλεοράσεις, τα πρόσωπα και τα παρακλητικά χέρια αυτών που εξαθλιώνει το κωλοσύστημα..;! Τι είναι;..εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα; Τρομοκράτες, παιδεραστές; Δεν τους σέβεται επί τέλους κανείς; Αδηφάγα κτήνη, πεινασμένοι για ανθρώπινη σάρκα που ανελέητα σφυροκοπούν κοινωνίες.

Και μάλιστα διάφοροι, άδιάφοροι απέναντι σ’ αυτό το θέαμα, να σχολιάζουν ότι αυτό που παρακολουθούσαμε εμβρόντητοι, δε δηλώνει, δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Είναι μια μεμονωμένη εικόνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα οι πολίτες ζουν ως ανεπηρέαστοι από την οικονομική κρίση.

Αρνούμαι να αναπαράγω , εικόνες, video, ήχο, που εξευτελίζουν ανθρώπους, στους οποίους μάλιστα, το μόνο που τους έχει επιτραπεί, είναι να ζουν (προς το παρόν).

Kείμενο:©Κ.Κ.-Carina

 –

Advertisements